حجم انتشار صکوک در سال ۲۰۲۲ رشد داشته باشد

این ابزار کماکان به عنوان یکی از منابع کلیدی تامین مالی در بازارهای مالی اسلامی مورد استفاده قرار گیرد. موسسه رتبه بندی فیچ با اشاره به ریسک‌ها و فرصت‌های

پیش روی بازار صکوک در سال ۲۰۲۲ گفت:

مواردی همچون استقبال سرمایه‌گذاران مسلمان از این ابزارها، متنوع‌سازی منابع مالی و برنامه‌های توسعه‌ای مالی اسلامی در برخی کشورها می‌تواند

به پایداری رشد صکوک کمک کند و در طرف مقابل ریسک‌هایی نظیر افزایش قیمت نفت، پیچیدگی‌های انطباق با استانداردهای AAOIFI، افزایش نرخ بهره، کاهش استقبال سرمایه‌گذاران جهانی از اوراق بدهی بازارهای نوظهور و ریسک‌های سیاسی می‌تواند این بازار را تهدید کند.

در سال ۲۰۲۱، حجم کل صکوک منتشره در جهان با رشد ۳۶.۱ درصدی سالانه به ۲۵۲.۳ میلیارد دلار رسید و این در حالی بود که این بازار با چالش‌هایی مانند قیمت بالای نفت، همه‌گیری بیماری کرونا و پیچیدگی‌های انطباق با استانداردهای سازمان حسابداری و حسابرسی موسسات مالی اسلامی (AAOIFI) رو به رو بود.

ناشر این اوراق اغلب بانک‌های مرکزی، دولت‌ها و نهادهای چند جانبه بودند و ۸۰ درصد آن بصورت داخلی منتشر شد.

نقش برخی کشورها در انتشار صکوک سال ۲۰۲۱ پر رنگ بود، نظیر مالزی، اندونزی، کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، ترکیه و پاکستان که مجموعاً ۲۳۰.۲ میلیارد دلار صکوک منتشر کردند.

البته، کشورهای دیگری مانند انگلستان، نیجریه، مالدیو و غیره نیز طی سال گذشته اقدام به تامین مالی از طریق انتشار صکوک کردند.

حجم مانده صکوک جهانی در پایان ۲۰۲۱ به ۷۱۱.۳ میلیارد دلار رسید که ۱۲.۷ درصد بیشتر از سال ۲۰۲۰ است.

حجم انتشار صکوک سبز و پایدار با ۱۷.۲ درصد رشد سالانه به ۱۵ میلیارد دلار رسید و احتمال می‌رود .

که این روند در سال ۲۰۲۲ نیز ادامه داشته باشد. تعدادی از ناشرین صکوک در سال ۲۰۲۱ نکول کردند از جمله هلدینگ سربا دینامیک مالزی و هواپیمایی گارودای اندونزی.

طی سال میلادی گذشته برخی از شرایط و بندهای اسناد صکوک منتشره و در حال انتشار جهت انطباق با استانداردهای AAOIFI اصلاح شد.

https://qwp.ir/l3-a 

2,560 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *