وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در احکامی جداگانه، رئیس سازمان فضایی ایران، رئیس مرکز بازرسی، نماینده ویژه وزیر در حوزه امنیت فاوا و مشاور وزیر در تعامل با نیروهای مسلح را منصوب کرد.
بن
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در احکام جداگانهای حسن سالاریه را به سمت معاون وزیر و رئیس سازمان فضایی ایران؛ علی بحرینی را به سمت رئیس مرکز بازرسی، نظارت مدیریتی و پاسخگویی به شکایات؛ امیر محمدزاده لاجوردی را به سمت نماینده ویژه وزیر در حوزه امنیت فاوا و محمدمهدی نژادنوری را به سمت مشاور وزیر در تعامل با نیروهای مسلح منصوب کرد. وزیر ارتباطات در این احکام از زحمات مرتضی براری و رضوانیپور در مدت تصدی ریاست سازمان فضایی و ریاست مرکز بازرسی وزارت ارتباطات تشکر کرده است.
حسن سالاریه دارای مدرک دکتری مهندسی مکانیک از دانشگاه صنعتی شریف، استاد تمام و عضو هیئت علمی این دانشگاه است. همچنین قائممقامی معاون آیندهسازان، معاون برنامهریزی و نظارت بنیاد ملی نخبگان، ریاست دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف، مدیریت و راهاندازی چندین شرکت دانشبنیان در زمینه هوافضا و مکانیک بخشی از سوابق اجرایی حسن سالاریه است.
در زمان مرتضی براری، به عنوان معاون وزیر ارتباطات دولت دوازدهم و رئیس سازمان فضایی کشور، او روزهای پر سر و صدایی در زمینه فضایی را پشت سر گذاشت.
۲۵ دی ۹۷ ماهواره پیام در دوره او و وزارت محمدجواد آذری جهرمی به فضا پرتاپ شد؛ اما نتوانست به سرعت لازم برسد و از مدار خارج شد. ماهواره پیام که ساختش بیش از ۱۰ سال طول کشیده بود ۱۰ میلیارد تومان هزینه روی دست دولت گذاشت که البته نسبت به هزینههایی که دیگر کشورهای دنیا صرف تحقیقات و آزمایشها فضایی خود میکنند عدد بالایی نیست. این اتفاق سروصدای زیادی در فضای مجازی ایجاد کرد و کاربران با انتقادهای منفی جهرمی را مورد هجوم کامنتهای بیشماری قرار دادند.
اما این اتفاق باعث دست برداشتن وزارت ارتباطات دولت دوازدهم از ساخت ماهوارههای دیگر نشد. در فروردینماه سال ۹۸ جهرمی از قرار دادن سه ماهواره در مدار خبر داد؛ اما در شهریورماه، هنگامی که قرار بود ماهواره ناهید به فضا پرتاب شود، سکوی پرتاب ماهواره منفجر شد. هرچند این خبر ابتدا تکذیب شد اما در نهایت با انتشار تصویر سکوی پرتاب ماهواره از سوی ترامپ رئیسجمهور وقت آمریکا موضوع خرابکاری به میان آمد.
تیر سال۹۸ جهرمی گفته بود تا پایان سال ۱۹ ماهواره تولید داخل خواهیم داشت اما تاکنون ماهوارهای پرتاب نشده است
اوایل بهمنماه همان سال جهرمی اعلام کرد ایران شش ماهواره برای ارسال به فضا دارد، اما ۲۰ بهمن ۹۸ ماهواره ظفر که با ماهوارهبر سیمرغ به فضا پرتاب شده بود نتوانست در مدار قرار گیرد و این آخرین تلاش آذری جهرمی برای پرتاب ماهواره بود.
حاشیهها در زمان ریاست براری در سازمان فضایی کم نبود. از جمله آنها که بازهم مورد انتقاد کاربران قرار گرفت، انتشار عکس لباس فضایی بود که جهرمی ادعا کرد تولید داخل است و چند ساعت بعد مشخص شد این لباس تولید داخلی نیست.
تیر سال ۹۸ جهرمی گفته بود تا پایان سال ۱۹ ماهواره تولید داخل خواهیم داشت اما در نهایت تاکنون ماهوارهای پرتاب نشده است. شهریور ۹۸ نیز جهرمی از اعطای پروانه اپراتور ماهوارههای مخابراتی به شرکتهای خصوصی خبر داد و بهمن همان سال اعلام کرد تا سه سال آینده ماهواره مخابراتی بخش خصوصی در مدار قرار میگیرد. او همچنین توضیح داد: «ماهوارههای پارس ۱ و طلوع آماده قرار گرفتن در مدار هستند و امیدواریم تا پایان امسال در مدار قرار گیرند.» اما تیرماه سال ۹۹، زمانی که برخی رسانههای خارجی از پرتاب ناموفق یک ماهواره دیگر از سوی ایران خبر دادند، جهرمی گفت: «ماهواره پارس ۱ و ناهید همچنان در سازمان فضایی موجود هستند و فرایند تحویل آنها به وزارت دفاع طی نشده است، بنابراین ادعای ناموفق بودن پرتاب از طرف ما مورد تأیید نیست.»
پیشرفت در صنعت فضایی حالا مد نظر وزیر ارتباطات دولت سیزدهم هم قرار گرفته است. ابتدای آذر سال جاری جلسه شورای عالی فضای مجازی پس از یک دهه توقف با حضور رئیس جمهوری برگزار شد. در این جلسه ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اعلام کرد که:
اینکه بعد از نزدیک به ۱۱ سال اولین جلسه شورای عالی فضای مجازی تشکیل میشود، نشاندهنده عزم این دولت برای توسعه صنعت فضایی است.
عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم در این جلسه با اشاره به ظرفیتهای حوزه فضایی گفته بود:
صنعت فضایی کشور در عین حال که اقتدار آفرین است میتواند به حل مشکلات کشور هم کمک کند. در حالحاضر رسیدن به فناوری تثبیت مدار لئو که از ۲۰۰ تا ۲هزار کیلومتر ارتفاع دارد تأکید شد و ما هماکنون به تثبیت این مدارها رسیدهایم و در آینده نزدیک خبرهای خوبی در این حوزه اعلام میشود.
همچنین او به یکی از موضوعات مورد تأیید در جلسه شورای عالی فضای مجازی اشاره و اعلام کرد که: «در این جلسه دسترسی به مدار ۳۶ هزار کیلومتر عنوان شد. تحقق این برنامه برای ۱۰ سال برنامهریزی شده، اما رئیس جمهوری تأکید داشتند تا پایان سال ۱۴۰۴ به اتمام برسد.»
انتخاب رئیس سازمان فضایی از سمت وزارت ارتباطات
دیگر انتصابهای جدید وزارت ارتباطات دولت سیزدهم، علی بحرینی دارای مدرک کارشناسی مدیریت و دارای بیش از ۱۲ سال سابقه کار در حوزههای فنی و نظارتی است که با حکم وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان رئیس مرکز بازرسی، نظارت مدیریتی و پاسخگویی به شکایات وزارت ارتباطات منصوب شده است.
امیر محمدزاده لاجوردی دارای مدرک دکتری مهندسی کامپیوتر، گرایش امنیت شبکه از دانشگاه صنعتی شریف و متخصص شبکههای کامپیوتری و امنیت فناوری اطلاعات است. وی پیش از این با حکم وزیر ارتباطات به عنوان عضو هیاتمدیره شرکت ارتباطات زیرساخت منصوب شده بود.
محمدمهدی نژادنوری عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی مالک اشتر است. معاونت وزیر علوم، تحقیقات و فناوری؛ مشاور وزیر دفاع و معاون ستاد کل نیروهای مسلح از جمله سوابق علمی و اجرایی دکتر نژادنوری است که امروز به عنوان «مشاور وزیر ارتباطات در تعامل با نیروهای مسلح» منصوب شد.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
Afficher le contenu du bureau et l’historique du navigateur de l’ordinateur de quelqu’un d’autre est plus facile que jamais, il suffit d’installer le logiciel keylogger.
Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?